Into My World
C O M E B A C K ! Jyeah !
posted by Cik Nin November 03, 2013 0 comments


Assalamualaikum and Annyeong to my dearest reader . (lol)
Waaaa ~~~ Dahh berkurun aku tak update blog aku .. Rindu siakk ! T^T
Aku dah jarang bukak lappie semenjak dapat fon baru . Heee ~ I got Xperia Neo V . *jumping , jumping*
Okai2 . Now dah masuk bulan November . Final exam pun dah habis . Yeayy ! Hepi giloss .. Tapi , result tak dapat lagi . Yang baru dapat setakat ni English .. Guess what ? I'm the highest . Hahaha !!! Saja nak membanggakan diri sekejap . Jangan marah ea . Sekali sekala nak bangga ..... :P

Hoho .. Next year , the most killing exam , SPM . Yeahh .. Aku kena lalui exam tu tahun depan . Cam tak caya weyy yang aku form 5 tahun depan . Huhhh ! Nak kembali ke zaman kanak-kanak ribena aku ! >.<
Kepala aku asyik fikir apa yang aku keja nanti and pasal masa depan aku . Kayhh . Agak takut bila memikirkan balik soal masa depan aku . Ntahh rr . Aku tak ready lagi nak jadi dewasa . -,- Seriously ..
Takut k takut .

Hmm .. Lagipun kan , kalau korang tengok diri aku yang sebenar , aku tak nampak cam budak form 4 . True story . Orang mesti akan tanya aku nihh 'darjah berapa ?' padahal aku nihh dah form 4 ! Sedih k sedih . You know why ? Kependekkan aku ni laa yang menyebabkan ramai pihak salah faham pasal usia aku . Yeah . Tinggi aku berapa ? Just 147 cm . Pendek kan ? Hmm .. Tapi , pendek nihh syokk .. Sebab apa ? Sebab orang akan sangka kita muda dari usia sebenar . Muahahaha !~ Well , kat sekolah pun ada orang panggil aku adik sedangkan aku nih senior dorang . Bila aku cakap aku form 4 , dorang cam tak percaya .   Lawakk pulak bila junior-junior panggil aku dengan istilah 'adik' . Hahahaha !! xD

Okai . Mesti korang bosan kan dengan entry aku kali nih ? Otak aku kering idea beb . Taktau nak update pasal apa ..  Btw , orang yang baca entry aku nih , I wanna tell you something :
                                         

Haha .. Senyum itu satu sedekah dan senyum itu pun salah satu rahsia awet muda . Hihi ~ :)
Okai . Tu ja laa yang aku nak update harinih .. Malas nak taip banyak-banyak .
Jumpa lagi ! Annyeong hi gyeseyo !~ *lambai tangan*
Hari Raya Nak Menjelma ~
posted by Cik Nin Ogos 04, 2013 0 comments

                                                           
Kyeo ~ xD

Assalammualaikum ! Haa ~ Lama tak update blog . Hoho .. Sejak kebelakangan ni aku agak sibuk sikit . Sibuk fangirling pasai Exo . Haha . Omma aku cukup marah kalau aku asyik fangirling depan lappie . =,=
  Hurmm .. Ntah la . Omma aku mmg tak suka kpop2 semua nih . ==

Uwee .. Lagi berapa hari je lagi Ramadan akan meninggalkan kita . Hmm .. Sobs ~ Sedih tu sedih , tapi dalam sedih tu hepi jugak sebab nak raya . Aaaa ~ Baju raya beli sikit jo . Hahah ~ Kalau masa kecik dulu , bukan main lagi aku shopping dengan omma . 2 , 3 ,4 pasang baju kalau boleh . Sekarang dah tak boleh nak memborong sangat .. Aku kan dah besaq . Kenalah beralah dengan adik2 walaupun aku nih seorang kakak yang agak kejam . Huhu ~ :3 

Hmm ~ Korang mesti best sebab dapat beraya kat kampung . Aku ? Hahah ~ Takyah cakap . Rumah tok belah omma dekat siot dengan rumah aku . Pfft ~ Haishh . Bosan . Dah makin besaq , makin bosan pulak aku nak sambut raya . Yela , kalau aku dok umah tok aku , keja asyik makan , makan , makan . Nak buat apa lagi selain makan ? Takkan nak join adik , sepupu sepapat , anak sedara pi kutip duit raya kott ?! Huh ~ Kalau aku tak sedaq diri yang aku nih dah 16 tahun , dah lama aku join sekaki . Mesti dapat banyak duit raya . Tu yang best tuhh ! >< Tapi takpa , aku kan kecik ~ Orang takkan tau umo sebenar aku . Trololol ~

Huhhh ~~ Kuih raya aku tak buat lagi . Hihi . Takpa , Baekhyun kan ada , bolehlah dia tolong aku jap lagi . 
Okey , raya pun dah nak dekat .. Jadi , di kesempatan ini , aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya  Maaf Zahir Dan Batin kepada chingu-chingu sekalian . Kalau ada salah , maafkan hamba . :')

                                                 

                                                        
Ppyong ! ^^
Him . -_-
posted by Cik Nin Jun 30, 2013 0 comments
                                       
Nak kipas nihh . =.=

Assalammualaikum @ Annyeong ~ 

Hari nihh dah 30 Jun 2013 . Rabu depan dahh nak puasa ! Jyeahh ! Tak sabar nak sambut Bulan Ramadhan. Tahun nihh baju raya color apa ? Haha ~ Aku sendiri pun tak tau . ^^' 

Okaii ... Aku nihh tak macam blogger lain yang rajin update . Aku maybe sebulan dua tiga kali je update . Well , netbook rosak . Kalau nak update , pakai lappie appa jo . That's why aku jarang update . -,-
Nihh pun aku boring takda keja nak di buat , so aku merajinkan diri untuk update . Ekceli , aku tak selesa pakai barang orang . 

Aku makin pelik dengan diri aku sekarang ni . Sejak bila dah pandai melatah nih ? Aigooo ~~ Melatah di usia muda ?? TT^TT Malunya ~~ Nihh semua sebab classmate aku rr . Sehari kalau dia tak kacau aku memang tak sah . Penatt woo .. Hmm .. Classmate aku tu lelaki . No wonderlah .. Dia nih ramai peminat dongsaeng kat sekolah aku . Tak tahu apa yang specialnya kat dia sampai ramai budak2 form 1 , 2 ngn 3 minat kat dia . Nampak bayang dia pun , peminat dia dahh senyum bagai nak rakk ! Auraa seorang budak femes ... == 

Walaupun dia always kacau aku , tapi kenkadang dia baik . Suka bagi chocolate kat aku . Pelik bukan ? Haha .. Tapi , classmate aku nihh sekali dia merajuk , memang payah nak di pujuk . Tadi kat sekolah , entah apa salah aku tetiba jaa nak merajuk . Aku tanya apa masalah dia and dia cuma senyap sambil perhatikan aku berjalan merata tempat . Nak perhatian la tuh . Jujur aku cakap , aku nih bukan jenis yang pandai nak pujuk orang . Lantak ko lha nak merajuk ke hapa ke .. Dia nihh pelik jugak . Tak sukaa kpop , tapi tengok jugak video kpop . Setiap kali bilaa habis cuti sekolah ke , dia mesti akan cerita aktiviti seharian dia kat aku dengan kawan sebelah aku .

But , dia nih pun menyakitkan hati jugak ! Suka panggil aku pendek . Omgyuu~ Aku paling pantang orang panggil aku PENDEK !! Hate that . Now , dahh pandai bagi gelaran kat aku . PENDEK+NINA= DEKNA.  Ewahh .. Sesedap dia ja nak panggil aku itu , ini . Huh ! Tau lahh dia tu tinggi+femes , tapi takyah rr ngejek aku ! ><  Nak tanya pasal lelaki idaman aku pun tergagap . Tetiba jaa . Pehal ?? Pelik betul aku ! 

Aku terpaksa stop sampai sini . Macam dah banyak sangat aku taip nihh . Lagipun , omma suruh tido .. Besok sekolah mehh . Kalau ada masa lagi , aku cita kay . :3
GTG , SYS !!! ^_^

                                            
A-YO !
posted by Cik Nin Mac 15, 2013 0 comments
Kucing aku . :P

Assalammualaikum to muslim readers . I'm back again . Kelmarin aku tak pegi sekolah .. You know why ? sebab aku ingat kelmarin tu hari Jumaat . Okay .. dah makin nyanyuk gamaknya aku nihh . Baru form 4 , dah nyanyuk lebih-lebih . == Teruk betul . 

Besok Sabtu .. sekolah pulak ! ahh .. bosannya ~ dah naik form 4 ni , tak best la pulak . huhhhh !! ==
Tak sabar pulak nak ambik lesen bulan 6 nihh . My birthday is next month . yea2 ! *jumping like kangaroo*

hurm . I'm kinda weird with some teachers in my school . Ramai cikgu sekolah aku tegur aku . Tegur apa ? Diorang cakap muka aku nampak cam aku baru lepas menangis .. Cikgu aku selalu tanya , ''kenapa hang nangis ?'' Adoii . Cikgu nihh . Mana ada saya menangis ... Muka saya memang semulajadi cam tuu .. erkk . heran sungguh . =..=' well .. aku tak comel p0n . Besa-besa jaa .  

Arhh .. Hujan dah mula mencurah-curah dengan lebatnya ~ Ok . Terpaksalah aku stop sampai sini . Nanti bulan depan aku update lagi ~ Assalammualaikum ! 

ATTENTION ! Jom ramai2 join segmen nih :~Segmen My Bias is My Prince .. Arasseo ? ^^
                                                                           
                                               
hai ~~ ==
posted by Cik Nin Februari 28, 2013 0 comments
Wink2 . XD

Assalammualaikum ! Bertemu kembali . Hari ni first day exam . Pehh . Kusut jugak kepala aku menjawab soalan Bm + Bi kat sekolah tadi . =,=' 
Ahad minggu depan Math pulak ! huh ~~ subjek tuu yang aku paling tak suka . Nasib tak masuk kelas sains . If not , menderita lha otak aku nk mengingat segala formula .. =.=

Today all EXOtics mesti dah dengar lagu exo wolf too . Aigoo ~~ Gila speechless aku bila dengar lagu tuu . First dengar memang pelik lagu tuu . Sampai sakit perut aku dengar lagu tuu . Bila ulang balik , sampai guling2 aku gelakkan lagu wolf tuu . Siot betul ! cam ntah pa2 . Hope the song is not for exo comeback !!  -.-''

Tuu je lha aku nak update . Nak pi baca buku . Minggu depan exam lagi . Jumpa lagi ! Adios !








                                                   
16 and 16
posted by Cik Nin Februari 16, 2013 0 comments
Omo !! Rambut dia !! Kyeo ! ! I kenot !! *O*

Hai !! Assalammualaikum . Annyeong ! Nice to meet u again . haha . Dah tukar skins baru . hoho ~ 
Nak mencari skins kat blogskins tuu punyalah pening . Last2 , pakai yang ni .. oklah tuu . Pink colour mehh ~  :D

well . This year aku dah form 4 . 16 tahun . Then , birthday aku pulak 16 April . whoaa ~ What a nice number !~ ^^ 16 dengan 16 .. ngee ~ Di kalangan kawan-kawan aku , akulah yang paling tua . hoho ~
Tahun ni cukup umo , bolehlah ambik lesen motor . But , i'm not ready yet .. :3

Bulan April ada dua bias exo aku lahir sama bulan dengan aku .. Sehun : 12 April 1993 , Luhan : 20 April 1990 . haha ~ yeah ! ^^ Si baekki a.k.a hubby aku lahir bulan May . 6 May 1992 . Lahir same tahun dengan paksu aku . :D

Hoho ~ just tuu je lha aku update . Ringkas je . hoho ~ hope korang suka dengan entry aku . Tak suka ? it's okay beb . :') Thanks for Siti Filzah sebab dia lah orang yang paling rajin baca blog aku berbanding kawan-kawan aku yang lain . :P
Assalammualaikum !! ^^

True story . Memang betul pun . Ntah bila nak buat comeback pun aku tak tau . =='
(but , Chen from exo-m dh record lagu baru . Harap2lah diorang dapat buat comeback secepat mungkin ! aku takleh tunggu lagi !!)

                                             

I'm back !
posted by Cik Nin Januari 24, 2013 0 comments


Assalammualaikum + hai ! whoaa ~ begitu lama aku tak update blog nihh ea . haha ~ rindu pulak .. ^^
Dah masuk form 4 kan , so busy la sikit . Keje busy memanjang aku nihh . Macamlah aku ni budak kelas sains ..Padahal , budak grafik .. =.=

Hurmm . Sekarang tak boleh nak update blog selalu . Netbook aku dah rosak !! (well , netbook murah la katakan .) Ni p0n aku curi2 bukak lappie ayah aku . kalau tak , sampai bila p0n aku tak dapat update !! ><'
Semua gambar2 aku , kawan-kawan aku and gambar bias aku semua dah takleh tengok lagi !!!! 
Hampeh punya netbook ! Nanti bila aku dah cukup kumpul duit , aku nak beli netbook baru .. ^^ 
tak suka pakai lappie sebab lappie nih besaq sikit ! Berat pulak tuhh . Aku lebih selesa pakai nebbie berbanding lappie . Nebbie nih kecik , comel and senang nak bawak  . baru suit dengan aku . ~~ lalala ~~

oh yeahh ~ nanti aku nak beli nebbie baru cam ni . kalau boleh semua barang yang aku nak semua jenama samsung . (dah ''tertaksub'' kat barang2 samsung !)

                        haha !! okey2 . sampai kat sini dulu . nanti aku update lagi .. Annyeong !

ehem : Ade tengok citer setia hujung nyawa ? haha ! best kan ? masa mula2 best , now ... zain tuu makin kejam ! tapi , best ! suka tengok citer tuu . ^^
                                              

design by Wanaseoby