//stfu
Follow Dashboard
Long time no see ! COMEBACKKKKKK !
Sabtu, 2 April 2016 | 0Superstar (s)!


Haaaaiiiiiiiiii!


It's been a 2 years I didn't update my blog. Haaaaamikkkk kau! speaking pulak minah ni. gilaaa aaaaaa punya lama aku tak update blog weyhh. Last seen update blog aku bulan Januari 2014. Pehhh. Bila baca balik cerita2 lama aku dekat blog nih, semua macam ape lagi doe! Kpop memanjang. Maklumlah zaman tak matang lagi. HAHAHAHAH coihhhhhhh!

Okayyyy. Pehal aku lama sangat tak update blog? Well, tahun tuu aku ada exam paling penting. Exam gapo? SPM laa der. And since aku sedar yang tahun tu aku kena hadap SPM, so aku pun stop blogging. Mula tuu nak stop kejap je tapi tak sangka pulak stop hampir 2 tahun! HAHA. Semua sebab takde laptop sendiri. But now alhamdulillah. Ibu dah belikan laptop baru utk i. So, bolehlah aktif blogging kali nih! Yepp yepp!~

Now, what happen to my life? Still a student or nahh? kau rase? hahaha~ Still a student. After dapat result SPM, aku sambung form 6. jadi pelajar form 6 dalam 5 bulan je sebab . . emm.. ada laa 1 subjek nih tak kena dengan jiwa aku.Butttttt. Aku tak berhenti sampai situ je. 2 bulan aku melepak dok rumah sambil mencari U mana yang bersesuaian untuk aku sambung belajar. Last-ii maklong aku aka cikgu BI kat sekolah aku carikan untuk aku IPT mana yang layak untuk aku sambung belajar. Aku ni minat bahasa sebenarnya. Dah jumpa tuu aku apply aa. Aku apply UCAM dengan KPM. First yg KPM tu tak dapat tapi buat rayuan , akhirnya dapat jugakkk. Aku apply Dip in English Communication. Bersyukur ya amatt doe lepas dapat tuh. Ibu i pun happy uolls. Dia cakap "haa. baguih la dah dapat. Hang stay rumah pun bukannya buat apa. Tanam anggur adalah. kalau berbuah sungguh takpa jugak, ni dak pun. semak ja dok umah". Yup. That's my mom. Dia memang macam tu but she's still my beloved one even though dia selalu berleter, marah and so on. kkkkkkkk. 

Kat mana tadi? okay. Sekarang ni aku dah jadi student KPMIM. Kat mana tuh? Kat Pahang wey. Haaaaaaa. Kau rasa jauh tak dari Kedah ke Pahang? BHAHAHAHAH! Alang-ii nak sambung belajaq biaq jauh sikit. Jauh perjalanan , luas permandangan. takkk gituuu? Ahakss. Aku sebelum ni tak pernah berpisah jauh dengan family macam ni. Time nak daftar masuk tuu, perasaan aku jadi kosong. Tak tahu whether nak happy or sedih. Tapi time last hangout dengan family sebelum orientasi, hati tuu tetiba jadi hiba, sebak, nak nangis. Aku tahan rasa tu dalam hati sebab taknak bagi ibu nampak. Kang dia pun sedih jugak. time aku tengah sibuk kejar masa sebab orientasi nak start dah , aku lupa nak salam ibu aku. Sebaik je aku masuk dewan, baru aku ingat yang aku tak salam dia pun. Apa lagi, air mata pun jatuh berlinangan laa. Sampai tersedu-sedu hahh. Mana tak nya, dia yang bersusah payah nak hantar aku, habiskan banyak duit untuk aku sambung belajar semata-mata nak tengok aku berjaya. Haihhh. Ni pun ayaq mata dah keluaq. Hati tisu betul aku nih. Sabaq Nina. 3 tahun hang kena hadapi and bagi segulung ijazah dengan kejayaan dekat ibu. Still ingat lagi apa yang ibu cakap. "Belajaq rajin2 ayong oihh. Ubah hidup kita nih daripada susah jadi senang. Ibu takmau hang jadi macam ibu". InshaAllah ibu, ayong akan buat ibu gembira atas kejayaan ayong. XOXO IBU~ <3

Aku stop sampai sini dulu. Tetiba je emotional. Nanti aku sambung update lagi kk. Ppyong~ *wave* 









Older Post | Newer Post
Miss Demure


Whats up yowww ? The name is Nina. Twenty.

student biased-fangirl

A R M Y


Diary About


My Dorks


The Credits !

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Header : D.O Wifeu
Owner of this blog : Nina

Best View at GOOGLE CHROME!