Into My World
Dear self, keep strong!
posted by Cik Nin November 19, 2017 0 comments




Assalamualaikum to my readers. It's been awhile. Huhu. Agak lama jugak aku tak update blog. Sekarang aku dalam short sem so macam busy and tak sempat nak update blog. Lepas tu dengan mental breakdown lagi. Haih. Macam-macam jadi kat aku sem lepas. Contoh, assignment aku kena buat balik sebab my lecturer assume that it missing but actually not. Penat wehh penat! Huh...

Not just that, aku kurang bercakap dengan kengkawan kolej sampai ada la yang menyibuk tanya aku ni dah kenapa. They said I look different. Macam berubah. Aku monolog dalam hati, "hangpa tak payah kot nak menyibuk hal orang. Do I even care about your life? NO. So, tak perlu kot nak sibuk tanya hal aku or aku nampak berubah ke apa ke. Benda tu aku tak marah kalau dorang sendiri tanya kat aku but the problem is they ask other people instead. Other people who don't even know about the problem that I'm currently having. So, gila tak marah aku time tu? But, surely aku tak tunjuk marah aku kat dorang. I keep it inside. Only my bestie know about that. At some point, I want my bestie to be here beside me. Macam best kan kalau kau belajar satu kolej dengan bestie kau. Huhu~

Bila fikir balik, this people yang menyibuk pasal aku ni mesti pernah bergosip belakang aku. Obviously la kan. Sorang tu mesti akan umpan member kau sorang lagi untuk bercerita pasal kau. I got that feelings and I were so pissed off. Aku nak percaya siapa kat sini? I thought to myself, there's no one that I should be trusted here. Semua ada topeng masing-masing. Depan baik, belakang kita, who knows. My mom always said, "kalau nak buat baik tu, berpada-pada la. At some point, orang yang kita buat baik sangat tu laa yang mungkin akan pijak kepala kita." Yep. Always remind myself about that and I tryna' to avoid being so good towards people. Well, I'm actually a good person but don't make me show the evil inside me. I just hate that.

One more thing, I frikin' hate fakers. If tak suka aku, kau boleh terus terang je kot. Tak payah nak acah-acah suka berkawan dengan aku. Eyyy seriously benci gila kot. Fuhh. The more I look at their face, the more I can see that bitch fake attitude.I'm so done with the people right here. I know some people here don't like me. I got that instinct. Kadang-kadang aku punya instinct ni betul. Hmm. Penat doe penat.

Tahun depan tahun last aku jadi student diploma. Haa. Memang tak sabar beb. Penat dah nak deal dengan manusia-manusia kat sini, assignment, stress, and macam-macam lagi. Aku nak rest puas-puas lepas habis intern. Seriously. Kalau ada rezeki lebih, aku nak travel. Nak tenangkan diri, nak buat benda yang aku suka. Tak sabar nak habis dip.

Last but not least, hope that I can go through this semester smoothly and may Allah ease everything. Till here. Will update another entry. Sayonara! <3

p/s: Currently missing someone who is in Japan. My mom. :')
Broken.
posted by Cik Nin September 10, 2017 0 comments


Assalamualaikum. It's already September and guess what? It's my last month for my semester 4. Still have another 2 semester that I have to go through. By today, I will use English in my entry. Excuse my grammar or any writing error in my entry. Haha. I want to improve it by using English in my blog. No bashing. :)

Every person has their own memories or something that happened in their life and it is the WORST memories for them. For me, the worst thing that ever happened in my life is a broken family and friendship. My friendship is sailing since I was 8 years old till now. But these day, I could see that our friendship is getting worst. I don't know why that person were suddenly being cold with me. Did I make a mistake? NO. Do I treat her wrongly? I DON'T THINK SO. Oh. Forget to tell ya. We were studying in the same school since primary school, secondary school and now we are in the same college. Some people might say that we are lucky to be studying in the same college but it is not that exciting tbh. 

I don't think that person should treat me coldly right now because she had once treat me so damn wrong when I was in semester 2. How does she treat me at that moment? I'm not gonna write that as it will make me sad and angry at the same time when I remembered it back. Actually, we are not that close but if one of us has a problem, we will comfort each other. I'm not gonna say that she is my best friend or what because I already have one best friend and  I don't need more. Sorry to say.

So now, the problem is why the heck she's ignoring me and don't even bother to talk or ask me? I'm honestly upset everytime I saw her retweet on twitter. Mostly about her broken feelings and friendship. Does she even know about my feelings? Such a selfish person. I'm regret for being nice to her in last semester. I'm the one that she's looked for when she has a problem with her previous roommates and this is the way she say THANKS? Wow.

I feel so broken right now. I'm crying every night before sleep because crying will make me feel better. Now, both of us keep silence and don't even talk to each other. I'm more prefer to be silent rather than talk to her because if I do talk to her, I'm gonna let out something that might hurt her feelings. That's why I choose to keep silent and ignore her existence.

I will stop till here for today and I'll update new entry in the end of this month! Thanks for reading my blog. Bye peeps! <3


Fine
posted by Cik Nin Julai 21, 2017 0 comments


It's July and hi everyone. Cuti raya aku dah habis and aku kembali menjalankan rutin biasa sebagai student. Assignment tengah menanti. Fuhh. Cepatlah habis dip ni. *muka pasrah*

Aku ada lagi 10 bulan nak stay kat sini. Macam-2 benda dah aku hadap and there's more in future. Sama ada aku kuat atau tak je. Tapi, setakat ni kalau aku tak kuat pun, aku pretend je nampak ok depan orang. So, no one knows lah.

Next problem dah mai.

Salah faham dengan adik aku pun belum habis lagi and I'm miss him so damn! We keep silent since last week after that argument. Normal la adik beradik bergaduh. Yang ada siblings tu tahu la perasaannya camna. Kakak mana yang tak sayang adik oi? Buat salah sikit memang kena la sebab nak jaga depa. Bukan senang nak didik adik-2 ni. Yes, memang parents perlu jaga anak-2 ni tapi aku dari umo 10 tahun dah kena jaga adik due to my parents yang busy with their works. Apa dia buat, aku kena perhati and larang dia if benda tu salah. Sampailah aku dah besar ni plus berjauhan dari family ni, aku still amik port pasal adik-2 aku. Haa kakak sulung memang camni. Dah jadi tanggungjawab dah. Everything yang dia buat tu salah, memang kena dengan aku la. That's why adik bongsu gelarkan aku Kak Ros sebab aku garang sangat. Bukan saja-2 garang tapi garang sebab nak jaga & nak didik dorang tu jadi orang yang berguna.

Sometimes aku risau kat dorang, tambah-2 adik bongsu aku tu. Terfikir sapa nak hantar dia gi sekolah, sebab sebelum aku sambung study, I'm the one who send her to school. Kesian dekat dia tapi after grandma ada kat rumah aku plus adik aku dah ada transport sendiri, aku tak risau sangatlah. Kalau tak asyik fikir sapa nak hantar dia apa semua. Adik bongsu aku ni memang bersemangat pegi sekolah. Haha. Dia manja sangat. Biasalah adik bongsu kan. Haritu aku balik tempat study kan, about seminggu dia asyik nak video call dengan aku sebab rindu sangat katanya. She's being sangat mengada k. Macam-2 perangai tau.

Seriously, I miss them so much. Yang adik kedua tu aku harap dia tak terasa hati lagi dengan aku but yelah, mana tahu dia still marah aku. Nak tegur dia dekat whatsapp pun aku takda kekuatan. Bukan apa, takut kena bluetick pastu nanti jumpa depan-2 jadi awkward. It's not the first time aku gaduh dengan dia. Banyak kali dah and my mom is the one yang pulihkan keadaan. Tu pun atas permintaan aku. Ego budak tu tinggi sia sampai aku tak boleh capai. Haih. Tak sabar nak balik rumah. ><

Sampai sini dulu untuk bulan ni. Next month sis mai balik. Till we meet again ya! *mini love*
Q&A session!
posted by Cik Nin Jun 06, 2017 0 comments


Assalammualaikum. We meet again. Yeay~ Macam awal sangat aku update untuk bulan ni. Hm. Update awal ni pun sebab nak menjawab soalan CikSF. Dia dah tag aku kat blog dia dan aku dikehendaki untuk menjawab soalan-2 cepumas. Terima kasih la sebab sudi nak menanya soalan kat aku ni haa. Tbh, aku bukan suka sangat jawab soalan-2 dari budak ni. Sebab apa? Sebab soalan yang ditanya ni agak mencabar bagi aku. Bagi aku laa. Bagi orang lain tak kot.

So, ada 11 soalan yang diberi. Antaranya ialah: (dah macam jawab kertas exam BM)

        1.What will you do when you're down or sad?
Sejak-2 berjauhan dengan family ni, aku selalu macam murung, dikelilingi dengan aura-2 negatif sampai rasa nak give up. Apa yang aku buat untuk deal dengan perasaan down ni? Usually, aku jauhkan diri dari orang, pastu aku buat hal aku sendiri macam tengok youtube then layan gameplay. Aku tak suka expose diri aku yg ada masalah ni.


       2. Would you do what everyone told you to do or would you follow your heart?
Actually, both. Kadang-2 aku ikut orang cakap bila aku doubt dengan diri sendiri and kadang-2 aku ikut je kata hati aku and mempersetankan apa yang orang lain cakap. Haa. Tu akulah.


       3. Where would you have been imagine yourself in 10 years?
Maybe aku dah kahwin time tu sebab umoq dah 30 kan so takkan nak single lagi time tu (kalau ada jodoh la) And then sambung study dalam peringkat master. Em. Perancangannya macam tulah. 


       4. What would you want to do in the future?
Aku nak travel seluruh dunia and capture every scenery untuk dijadikan memori. Haa gitu. Sambil-2 tu nak improve la skill fotografi. HAHA.


        5. If you can escape just for one day, where would you go and who would you be?
Andai kata boleh hilang untuk satu hari tu, aku nak pegi Europe. Maybe aku jadi orang kaya yang banyak harta takpun backpackers jelah. Paling penting tempat yang aku nak pegi tu sejuk mata memandang plus mampu menenangkan fikiran aku. 


        6. If you exchange yourself into someone else, who would you be and why?
Benda ni tak penah pun terlintas dalam kepala aku beb. So, sekarang baru aku nak fikir. Aku rasa nak exchange dengan one of BTS members, Nam June. HAHAHA. Nam Joon aka Rapmon sebab aku nak merasa jadi bijak dengan tahap IQ dia yang 148 tu. Yeah. 


        7. Explain yourself in 3 words.
  • Petite
  • Demure
  • Destroyer

         8. List 5 things you hated the most.
  • Cockroach (ni kalau aku nampak memang aku tak duduk diam la weh)
  • Liar (Tipu-2 satgi orang tau gak. So jangan dok jadi pembohong sangat)
  • Fake (Banyak sgt manusia berperangai macam ni so kalau aku jumpa pun, idgaf)
  • Copycat (Be yourself la. Tak perlu nak ikut orang lain. Aku meluat betoi jenis copycat ni)
  • Math (Sejak azali lagi aku tak suka math ni. Janganlah tanya aku soalan math even yg senang pun jangan dok tanya. Tengok number je boleh buat aku migrain)

         9. Your ideal type of guys
Haaaa. Soalan paling senang nak jawab. HAHAHAH xD
  • Ada sifat kepimpinan. Senang cerita boleh jadi imam yang baguih la. Untuk aku dengan bakal anak-2 aku nanti. InshaAllah. (Haaa tudiaaa sapa jaa takmau wehhh)
  • Bukan jenis yang panas baran. (Aku cukup tak suka jenis baran-2 ni sebab aku sendiri pun kadang-2 baran gak. Anak sulung kan. Biasalah)
  • Lawak. (Aku suka laki yang ada sense of humor ni. Takda laa boring sangat kan. At least dia boleh hiburkan hati aku. Ewahhh~)
  • Berlesung pipit. (Yang ni sekadar option je laa. Takde laa wajib. Tapi kalau dapat yg berlesung pipit ni kira bonus untuk aku sebab bg aku org yg ada dimple ni manis. xD)
  • Orang utara. (Nak jugak orang utara tapi kalau tak dapat, takpa la. Saya terima je jodoh dari barat, selatan, korea selatan [wtf?], pantai timur even borneo sekali pun. I'm not that bias okay?)
  • Yang menerima saya seadanya. (Tudiaaa ayattttt kemain nohh. Haha. Yup, Someone yang tak judge penampilan aku, attitude aku, and etc. Dia terima ja kekurangan yg ada pada saya. Hee~)
  • Tinggi. (Nak yang tinggi sebab saya pendek. Tu je.) 
Macam terlebih list pulak. Sebelum aku jadi demand satgi better stop sampai sini. Doakan saya dapat jodoh yang baik-2 nah. :)


           10. The fashion style you like now and why?
Well. I'm not that type of person yang fashionista so aku tak kesah sangat. Fashion yang simple la yang aku suka sebab selesa and senang. That's it. Saya simple orangnya. Tu pun still takde sapa suka. (Halamakkkkk)


           11. One thing that you always wanted to do in life.
Riding a roller coaster. YES! Aku teringin gila nak naik roller coaster. Kalau boleh once in my life. Aku tahu yang aku akan jadi tak okay bila naik benda tu but I don't care as long as aku dapat rasa macam mana naik benda alah tu. Kalau boleh nak naik dengan kengkawan la. Yeah~



 Akhirnya habis gak aku jawab soalan-2 cepumas ni. Haih. Penat gak menaipnya. (Overnya lahai) Aku rasa macam nak tanya soalan dekat budak ni tapi aku malas dah nak berfikir so aku tanya direct je nanti. Hang tunggu la nah. Cheq stop dulu.

2 minggu lagi nak balik kampung. Hiphip hurray! Annyeong~
May
posted by Cik Nin Mei 23, 2017 0 comments
Welcome back. It's May and I'm currently enjoying my semester break at home. Haha. Enjoy sangat beb. Melepak duduk rumah je weh sambil layan movie, makan sedap-2 pastu tidur. Fuhh. Memang heaven lah. But, unfortunately, this week is the last week of my semester break. 2 weeks je weh. Hahah. Sat ja baqhang. Ni tekanan jiwa tengah otw nak datang balik. x'D

Ok takde mende sangat pun aku nak taip. As usual lah. Blog ni kan tempat aku luah segala mende yang terpendam dalam hati ni. So, aku luah je dalam ni. Ada orang baca ke tak ke, I don't care as long as aku boleh all out aku punya life story, luahan perasaan and etc. 

Aku baru lepas baca blog bestie aku. She talked about me. Haha. We're having "perang dingin" recently. Maybe atas faktor stress, people surrounding, study and etc. Dia dengan masalah dia and aku dengan masalah aku maka dengan itu, our friendship a bit cold. Em. Penah dah cakap haritu, jangan fight bc it's really childish. But, it's still happen. Haish. Tbh, I do miss her a lot tapi saja tak nak cakap. Ego tinggi. Yes. Ego ruins everything. Our friendship is already 8 years. 8 tahun gais. Dia yang kira bukan aku. (Ye. Aku nampak cam tak peduli kan? Jahat owner blog ni) She mentioned about celebrating the 8th years of friendship with me soon. I'm excited to hear that but bila fikir balik entah bila boleh jumpa and lepak sekali since aku punya semester dah makin pack sekarang. She gonna finish her studies by next month. Damn lucky. Aku lambat lagi k. 

So, I wanna say sorry to CikSF for that "perang dingin". Sorry if I bitching you or apa2 yang buat hati tu terguris. Aku kalau marah, aku lebih prefer diam. Silent treatment orang kata. Orang pendiam memang gini. Kalau marah sambil mulut pulak lancar berkata-2, memang segala benda yang tak elok keluar la. Haha. Bagi mengelakkan keadaan menjadi lebih teruk, aku diam. Terkawal sikit. Em. Tunggulah bila aku free nanti, bolehlah plan nak jumpa. OK? :)

Nak cakap apa lagi ek? Oh ya. Memandangkan aku dah nak masuk sem baru, aku harap Allah permudahkan aku untuk tempuh sem baru ni dengan jayanya walaupun aku tahu depression bakal menimpa aku sekali lagi. Memang perit but luckily aku ada kawan since sekolah rendah yang satu kolej dengan aku. So, apa-2 pun, dia ada dengan aku through ups and downs plus tegur aku in case aku mula berubah. *sigh* Ni baru study doe belum kerja lagi. Dia punya pressure tu, Allah ja tau camna. 

Ok. Aku harap jangan ada sesiapa yang dok tanya lagi soalan, "dah ada boyfriend?" Kau ingat aku yang tengah struggle dengan study ni ada masa ke nak ada bf bagai? Orang lain bolehlah weh. For me, memang taklah. Kawan pun cakap, "kau datang jauh-2 ni untuk belajar. Bukan cari jodoh ke apa. Pasal tu tolak tepi dulu. Think about your parents dream. They want you to achieve it." Sedikit sebanyak kata-2 dia tu dapat prevent aku from giving up. Yes. Aku fikir tu je sampai sekarang. Sebab tu boleh bertahan lagi. They are my strength. :')

Aku rasa dah banyak aku menaip ni. So, sampai sini dulu entry untuk bulan ni. Selamat menyambut Ramadhan yang akan datang lagi 4 hari ni. Assalam.

Congrats to ma boys for winning Top Social Artist Award at BBMA yesterday!
Yeay! Proud of you guys. <3








Lost
posted by Cik Nin April 22, 2017 0 comments
Ppyong~ It's already April and I'm officially turns 20. Ingat aku suka ke? hmph. Btw, yang mana dah cuti tu, selamat bercuti gais.

What is my topic for this month? Aku rasa aku nak luah apa yang patut. Since this year, aku rasa serabut sangat. Macam-2 benda yang datang. Macam-2 masalah datang menduga. Sampai satu tahap tu aku rasa aku nak jadi bebudak balik and tak nak membesar if aku tahu masalah-2 ni datang menduga. Em. Jadi budak ni, kau cuma sakit & luka sebab kau jatuh bermain tapi bila dah besaq, hati kau yang sakit & luka. Haa. See the difference?

Hmm. Bila duduk termenung kan, kadang-2 rasa rindu sangat. Ya. I miss the old me. The old me yang selalu happy, tak pikir soal lain, gelak memanjang, and nampak bahagia selalu. But now it's different. Sedih, nak marah orang and paling penting tak rasa happy macam dulu dah.

Macam-2 benda yang kacau fikiran aku. About study, family, my life and my feelings. It's keep disturbing me. Sometimes aku rasa macam heartless gila. Rasa plain dalam diri. Before tidur, mesti fikir macam-2 sampai menangis kadang-2 tu. Aku tak tahu doe pehal aku jadi lemah macam ni. Sejak-2 masuk kolej, terus ada feeling macam ni. Tak suka weh.

Pernah la kena tegur dengan roommate haritu. Dia cakap dia jeles tengok aku gelak-2 bila layan video and seems happy sangat. Time tu aku senyum je sebab kat luar memang aku nampak riang gembira je tapi deep inside who knows, right? That's the way I entertain myself. I'm usually check out for BTS and gaming videos. Seeing my fav band being funny is my addiction. They made my day tbh. Hilang seketika aku punya sedih tu bila layan dorang. Em. Idk la but aku malas nak bagitahu orang pasal masalah aku even though aku selalu pesan kat orang kalau ada problem, let me know. Seems unfair, kan? Rasa macam nak bagitahu but aku tak nak bebankan masalah aku dekat orang lain sebab orang lain pun ada jugak masalah dia sendiri so that's why I feel like it's not necessary for me to tell em' about my problem.

I think sampai sini dulu. Sebenarnya, aku baru habis hadap minggu yang penuh dengan cabaran and alhamdulillah berjaya tempuh jugak. Tunggu exam pulak. Four paper. May Allah ease everything. Good luck dear self! Jiayou! Bai.


Confident level up !
posted by Cik Nin Mac 19, 2017 0 comments
Assalamualaikum gais. Sekarang dah bulan Mac. Pejam celik , tinggal lagi 2 bulan nak habis sem 3 and now struggle dengan hectic week. Yang mana student tu paham la. Haha.

For this entry, aku just nak update a bit la pasal flaws aku ni. Like previous punya entry, aku ada cakap pasal flaws aku yang selalu diam. Takut nak bercakap dengan orang and etc. So, I have found the solution and aku rasa confident level aku makin meningkat. Macam mana aku boleh detect pasal confident level aku dah meningkat? Ok gini.

Aku ada sorang kaunselor praktikal ni. Dia lelaki. Aku terlibat dengan sesi kaunseling dia ni time aku jumpa dia dalam bilik kaunseling. So, kat situ kitaorang macam kenal-2 laa and dia mintak tolong untuk join sesi kaunseling dengan dia. Bukan aku sorang je k. Dia ajak kawan-2 aku sekali. For me, best la lecturer ni sebab dia sporting. Haha.

Bila dah agree, kitaorang memang kena join sesi tu once a week. Sesi tu at night lah sebab tak nak ganggu waktu kelas di siang hari. Ok. First sesi, kitaorang cakap pasal tempat yang paling nak pergi/melawat camtu la. Aku cakap nak pergi Jepun sebab their culture, enviroment and paling penting nak tengok bunga sakura. Yes. I like sakura because of the colour. Although I don't like pink tapi bagi aku warna sakura tu cute. luls~

That's for the first session la. Then, second session, kaunselor bagi topic pasal benda yang kita tak suka pada diri sendiri. Apa lagi aku pun cakap la pasal flaws aku. Bila dah cakap tu rasa a bit relief because my fellow friends bagi solution on how to handle it and dorang pun cakap yang aku sekarang dah makin confident untuk bercakap dengan orang and tak macam first masuk kolej dulu. Especially, bila presentation dalam kelas. So, when I heard it, aku rasa positif sangat and aku patut buang rasa takut tu. Kaunselor pun ada cakap, "kita ni sebenarnya selalu sangat fikir pasal penerimaan orang terhadap kita and pasal orang judging kita."

Thats it. Sebab tu confident level aku ni turun ja. Terlampau fikir apa yang orang akan cakap. Padahal ada je orang yang tak kesah pasal kau. Buat apa nak fikir sangat kan? Kalau ada pun, abaikan. Lantak dia nak cakap apa. Kadang orang yang cuba nak jatuhkan kita tulah penguat untuk kita bangkit and hadap segala negative vibes tu. Buktikan yang dorang tu salah. oh yeah.

Okaylah. Nak update tu je. Bulan depan is my month. Aku plan macam2 dah. Balik kampung halaman pastu nak celebrate birthday dengan makan masakan ibu & maktok tersayang, shopping sorang2 (forever alone la katakan), and also makan dessert bebanyak. Ye tahu aku kuat makan.

Nanti cheq update lagi. Adios amigo ! *buat mini love* ^^
I'm not ready yet. [Re-edit]
posted by Cik Nin Februari 26, 2017 0 comments
Assalamualaikum my dear sekalian. It's February now and guess what? Makin dekat dengan bulan kelahiran aku. HAHAHA! I'm gonna be 20 soon. Ya Allah. Hang faham tak perasaan tu macam mana? Meninggalkan usia belasan tahun hang and hang kena tempuh usia dimana hang kena pikiaq pasai kerja, sambung study lagi or not and jodoh. Tak bersedia lagi doe. Serious. Perangai aku yang macam budak2 ni still tak hilang lagi tau. Ibu selalu cakap, "umoq tu nak masuk 20 dah. Ubah la sikit perangai tu." I'm trying but aish. Ntah la nak.

Bila umoq ni semakin meningkat, banyak benda yang akan berubah. Hang lebih suka pilih kawan, lebih suka bersendirian, banyak keputusan yang perlu dibuat and for sure hang akan bertambah stress. The main reason kenapa aku tak nak masuk 20 series. Yang lebih suka bersendirian tu aku dah biasa sebab aku memang suka being alone. Tenang fikiran aku. But, when it comes to another reason, I don't feel like I'm ready to go through it. Huwaaa T.T

Hmm. Lepas diploma ni, aku memang rancang nak sambung study lagi. Amik bachelor of communication or yang sesuai. But, before that nak kerja kejap. Kumpul duit pastu baru sambung study. Flow dia macam tulah. Mak aku punya harapan is belajar sampai dapat master. Haaaaaa. Master weh master. Fuhh.

Talking about jodoh pulak, hmm. Gua tunggu je beb. Malas dah nak cari or kapel bagai ni. Mengarut. Entahlah. Ke aku ja yang tak pandai bercinta? Pfftt. Bercinta tak penting pun weh. Yang penting untuk aku sekarang ni study. Achieve our goals first, then datanglah jodoh tu nanti. Kekeke. Being a single person is much better. Aku lebih prefer single mungkin sebab kawan-2 aku banyak yang single and dorang selalu cakap, "ala. Tak payah kalut cari pakwe la weh. Nanti hat betoi-2 jodoh mai nanti." So, tunggu je eh. uhuks~

Sejujurnya, aku masih tak bersedia nak berumur 20. Hahahaha. Ntah la nak. Macam berat sangat tanggungjawab nak dipikul nanti. Just hope everything will be okay. Keep struggling, keep strong, be matured, and stay cute. (eh?)

So, sampai sini dulu untuk entry bulan ni. Next month cheq sambung lagi. Okay bbai~



Introvert is me
posted by Cik Nin Januari 15, 2017 0 comments
Assalammualaikum. Woah. Dah tahun 2017 and almost 5 years aku running blog ni. Haha. Walaupun penah gak la terpikir nak stop blogging but yeah, this blog still exist until now! *tepuk tangan*

Alright. Topik apa aku nak cakap ni? My biggest weakness yang tak boleh handle sampai sekarang. Pebenda? It's about my introvert side. Ya. Benda tu aku tengah risau sekarang. Masa aku sekolah dulu aku tak kisah pun because people don't really care about that and aku ada je kawan2 lain untuk aku bercakap. So, tak rasa lonely sangat kat situ. Tapi, bila aku masuk kolej kan, benda tu rasa lain. First, sebab member2 sekolah dah takde sekeliling aku. It's mean no friends to talk la. Hmm.

Some people might not understand the way I am. Diam je memanjang. Dalam dorm pun, aku sorang2 buat hal aku sendiri. Macam terpinggir tau but I try not to consider in that way sebab aku dah biasa. So, dorang buat apa2 pun aku tak kesah. Lantakkan je. Pfft. Tapi, aku rasa aku tak boleh nak diam je. Asyik introvert je so bila aku fikir balik nanti dia akan bagi effect time aku nak praktikal or keja. That is my concern right now.
Apa yang buat aku ni diam sangat?

Actually, aku takde keyakinan diri nak bercakap dengan orang. Aku takut. Takut orang tu macam tak bagi respon yg aku nak. Haa.. Lagi satu self-esteem aku ni low gila. Dua benda ni yang menguasai aku sekarang and I don't know how to handle it. One more thing, aku fikir kalau cakap banyak nanti, people might get annoyed pulak. Like it has pros and cons laa. *muka pasrah*

Okay taknak taip panjang2. Setiap masalah mesti ada penyelesaiannya. So, I'm gonna read some tips on google about this and handle it no matter what sebab lama2 nanti kalau asyik diam, orang pijak kepala kita. K wa gerak lu. Pape rojer.


design by Wanaseoby