Into My World
01: Introvert is me
posted by Cik Nin Januari 15, 2017 0 comments
Assalammualaikum. Woah. Dah tahun 2017 and almost 5 years aku running blog ni. Haha. Walaupun penah gak la terpikir nak stop blogging but yeah, this blog still exist until now! *tepuk tangan*

Alright. Topik apa aku nak cakap ni? My biggest weakness yang tak boleh handle sampai sekarang. Pebenda? It's about my introvert side. Ya. Benda tu aku tengah risau sekarang. Masa aku sekolah dulu aku tak kisah pun because people don't really care about that and aku ada je kawan2 lain untuk aku bercakap. So, tak rasa lonely sangat kat situ. Tapi, bila aku masuk kolej kan, benda tu rasa lain. First, sebab member2 sekolah dah takde sekeliling aku. It's mean no friends to talk la. Hmm.

Some people might not understand the way I am. Diam je memanjang. Dalam dorm pun, aku sorang2 buat hal aku sendiri. Macam terpinggir tau but I try not to consider in that way sebab aku dah biasa. So, dorang buat apa2 pun aku tak kesah. Lantakkan je. Pfft. Tapi, aku rasa aku tak boleh nak diam je. Asyik introvert je so bila aku fikir balik nanti dia akan bagi effect time aku nak praktikal or keja. That is my concern right now.
Apa yang buat aku ni diam sangat?

Actually, aku takde keyakinan diri nak bercakap dengan orang. Aku takut. Takut orang tu macam tak bagi respon yg aku nak. Haa.. Lagi satu self-esteem aku ni low gila. Dua benda ni yang menguasai aku sekarang and I don't know how to handle it. One more thing, aku fikir kalau cakap banyak nanti, people might get annoyed pulak. Like it has pros and cons laa. *muka pasrah*

Okay taknak taip panjang2. Setiap masalah mesti ada penyelesaiannya. So, I'm gonna read some tips on google about this and handle it no matter what sebab lama2 nanti kalau asyik diam, orang pijak kepala kita. K wa gerak lu. Pape rojer.


design by Wanaseoby