Into My World
I'm not ready yet. [Re-edit]
posted by Cik Nin Februari 26, 2017 0 comments
Assalamualaikum my dear sekalian. It's February now and guess what? Makin dekat dengan bulan kelahiran aku. HAHAHA! I'm gonna be 20 soon. Ya Allah. Hang faham tak perasaan tu macam mana? Meninggalkan usia belasan tahun hang and hang kena tempuh usia dimana hang kena pikiaq pasai kerja, sambung study lagi or not and jodoh. Tak bersedia lagi doe. Serious. Perangai aku yang macam budak2 ni still tak hilang lagi tau. Ibu selalu cakap, "umoq tu nak masuk 20 dah. Ubah la sikit perangai tu." I'm trying but aish. Ntah la nak.

Bila umoq ni semakin meningkat, banyak benda yang akan berubah. Hang lebih suka pilih kawan, lebih suka bersendirian, banyak keputusan yang perlu dibuat and for sure hang akan bertambah stress. The main reason kenapa aku tak nak masuk 20 series. Yang lebih suka bersendirian tu aku dah biasa sebab aku memang suka being alone. Tenang fikiran aku. But, when it comes to another reason, I don't feel like I'm ready to go through it. Huwaaa T.T

Hmm. Lepas diploma ni, aku memang rancang nak sambung study lagi. Amik bachelor of communication or yang sesuai. But, before that nak kerja kejap. Kumpul duit pastu baru sambung study. Flow dia macam tulah. Mak aku punya harapan is belajar sampai dapat master. Haaaaaa. Master weh master. Fuhh.

Talking about jodoh pulak, hmm. Gua tunggu je beb. Malas dah nak cari or kapel bagai ni. Mengarut. Entahlah. Ke aku ja yang tak pandai bercinta? Pfftt. Bercinta tak penting pun weh. Yang penting untuk aku sekarang ni study. Achieve our goals first, then datanglah jodoh tu nanti. Kekeke. Being a single person is much better. Aku lebih prefer single mungkin sebab kawan-2 aku banyak yang single and dorang selalu cakap, "ala. Tak payah kalut cari pakwe la weh. Nanti hat betoi-2 jodoh mai nanti." So, tunggu je eh. uhuks~

Sejujurnya, aku masih tak bersedia nak berumur 20. Hahahaha. Ntah la nak. Macam berat sangat tanggungjawab nak dipikul nanti. Just hope everything will be okay. Keep struggling, keep strong, be matured, and stay cute. (eh?)

So, sampai sini dulu untuk entry bulan ni. Next month cheq sambung lagi. Okay bbai~



design by Wanaseoby