//stfu
Follow Dashboard
Lost.
Sabtu, 22 April 2017 | 0Superstar (s)!

Ppyong~ It's already April and I'm officially turns 20. Ingat aku suka ke? hmph. Btw, yang mana dah cuti tu, selamat bercuti gais.

What is my topic for this month? Aku rasa aku nak luah apa yang patut. Since this year, aku rasa serabut sangat. Macam-2 benda yang datang. Macam-2 masalah datang menduga. Sampai satu tahap tu aku rasa aku nak jadi bebudak balik and tak nak membesar if aku tahu masalah-2 ni datang menduga. Em. Jadi budak ni, kau cuma sakit & luka sebab kau jatuh bermain tapi bila dah besaq, hati kau yang sakit & luka. Haa. See the difference?

Hmm. Bila duduk termenung kan, kadang-2 rasa rindu sangat. Ya. I miss the old me. The old me yang selalu happy, tak pikir soal lain, gelak memanjang, and nampak bahagia selalu. But now it's different. Sedih, nak marah orang and paling penting tak rasa happy macam dulu dah.

Macam-2 benda yang kacau fikiran aku. About study, family, my life and my feelings. It's keep disturbing me. Sometimes aku rasa macam heartless gila. Rasa plain dalam diri. Before tidur, mesti fikir macam-2 sampai menangis kadang-2 tu. Aku tak tahu doe pehal aku jadi lemah macam ni. Sejak-2 masuk kolej, terus ada feeling macam ni. Tak suka weh.

Pernah la kena tegur dengan roommate haritu. Dia cakap dia jeles tengok aku gelak-2 bila layan video and seems happy sangat. Time tu aku senyum je sebab kat luar memang aku nampak riang gembira je tapi deep inside who knows, right? That's the way I entertain myself. I'm usually check out for BTS and gaming videos. Seeing my fav band being funny is my addiction. They made my day tbh. Hilang seketika aku punya sedih tu bila layan dorang. Em. Idk la but aku malas nak bagitahu orang pasal masalah aku even though aku selalu pesan kat orang kalau ada problem, let me know. Seems unfair, kan? Rasa macam nak bagitahu but aku tak nak bebankan masalah aku dekat orang lain sebab orang lain pun ada jugak masalah dia sendiri so that's why I feel like it's not necessary for me to tell em' about my problem.

I think sampai sini dulu. Sebenarnya, aku baru habis hadap minggu yang penuh dengan cabaran and alhamdulillah berjaya tempuh jugak. Tunggu exam pulak. Four paper. May Allah ease everything. Good luck dear self! Jiayou! Bai.




Older Post | Newer Post
Miss Demure


Whats up yowww ? The name is Nina. Last teen.

student biased-fangirl

A R M Y


Diary About


My Dorks


The Credits !

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Header : D.O Wifeu
Owner of this blog : Nina

Best View at GOOGLE CHROME!