Into My World
Fine
posted by Nina Aqilah Julai 21, 2017 0 comments


It's July and hi everyone. Cuti raya aku dah habis and aku kembali menjalankan rutin biasa sebagai student. Assignment tengah menanti. Fuhh. Cepatlah habis dip ni. *muka pasrah*

Aku ada lagi 10 bulan nak stay kat sini. Macam-2 benda dah aku hadap and there's more in future. Sama ada aku kuat atau tak je. Tapi, setakat ni kalau aku tak kuat pun, aku pretend je nampak ok depan orang. So, no one knows lah.

Next problem dah mai.

Salah faham dengan adik aku pun belum habis lagi and I'm miss him so damn! We keep silent since last week after that argument. Normal la adik beradik bergaduh. Yang ada siblings tu tahu la perasaannya camna. Kakak mana yang tak sayang adik oi? Buat salah sikit memang kena la sebab nak jaga depa. Bukan senang nak didik adik-2 ni. Yes, memang parents perlu jaga anak-2 ni tapi aku dari umo 10 tahun dah kena jaga adik due to my parents yang busy with their works. Apa dia buat, aku kena perhati and larang dia if benda tu salah. Sampailah aku dah besar ni plus berjauhan dari family ni, aku still amik port pasal adik-2 aku. Haa kakak sulung memang camni. Dah jadi tanggungjawab dah. Everything yang dia buat tu salah, memang kena dengan aku la. That's why adik bongsu gelarkan aku Kak Ros sebab aku garang sangat. Bukan saja-2 garang tapi garang sebab nak jaga & nak didik dorang tu jadi orang yang berguna.

Sometimes aku risau kat dorang, tambah-2 adik bongsu aku tu. Terfikir sapa nak hantar dia gi sekolah, sebab sebelum aku sambung study, I'm the one who send her to school. Kesian dekat dia tapi after grandma ada kat rumah aku plus adik aku dah ada transport sendiri, aku tak risau sangatlah. Kalau tak asyik fikir sapa nak hantar dia apa semua. Adik bongsu aku ni memang bersemangat pegi sekolah. Haha. Dia manja sangat. Biasalah adik bongsu kan. Haritu aku balik tempat study kan, about seminggu dia asyik nak video call dengan aku sebab rindu sangat katanya. She's being sangat mengada k. Macam-2 perangai tau.

Seriously, I miss them so much. Yang adik kedua tu aku harap dia tak terasa hati lagi dengan aku but yelah, mana tahu dia still marah aku. Nak tegur dia dekat whatsapp pun aku takda kekuatan. Bukan apa, takut kena bluetick pastu nanti jumpa depan-2 jadi awkward. It's not the first time aku gaduh dengan dia. Banyak kali dah and my mom is the one yang pulihkan keadaan. Tu pun atas permintaan aku. Ego budak tu tinggi sia sampai aku tak boleh capai. Haih. Tak sabar nak balik rumah. ><

Sampai sini dulu untuk bulan ni. Next month sis mai balik. Till we meet again ya! *mini love*
design by Wanaseoby